Agenda:

Hei! Eg starter denne bloggen fordi eg ønsker å dele mine tanker.  Primært tanker om det som blir diagnostisert som psykose.  Eg er pasientaktivist i andre fora. Eg har vore tvangsmedisinert i så stor grad at eg holdt på å dø, og min vilje har nesten blitt tatt frå meg. Eg har tvangserfaring over ei periode på 30 år.

Men eg lever, og eg har hatt eit rikt liv!

Eg trur ikkje på den biomedisinske sjukdomsmodellen. Eg trur på at symptom ein viser  har ei årsak. Og at alle kan vise symptom dersom den subjektive opplevinga av livet blir for overveldande. For meg er symptoma ein mestringsstrategi.

I foredrag til studenter kaller eg mine opplevinger for min imaginære skatt. Og det er denne skatten og mine tanker om dette eg vil forsøke å formidle her.

Kvifor navnet The Silver Bear? Det kan vise til hårfagen min… I 1991 Ganna eg psykiateren min, eg avslutta då med orda: ”Min kraft og min styrke kjem frå mi Oldemor Svarta Bjørn.” Kanskje er det slik? Eg skal kome tilbake til dette, men eg ønsker å åpne opp for undringa i denne bloggen.

I andre fora kan eg drøfte ut frå min fagkunnskap og relasjonskompetanse i møte med mennesker gjennom eit langt arbeidsliv. Eg kan finne støtte for mine tanker hos professorer og andre.  Og mange er dei som har gitt meg styrke. Men her vil eg stå for meg sjølv i undringa. Uten at dei store trea skal kaste skygge på meg!

 

5 kommentarer om “Agenda:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s